De cirkel is rond

Ik kijk naar haar terwijl ze ligt te slapen. Haar handjes naast haar hoofdje, volledig overgegeven aan de slaap. Ik buig me voorover om haar een kusje op haar hoofd te geven. Ik ruik haar heerlijke babygeur en een intens gevoel van geluk stroomt door me heen. Vorig jaar om deze tijd wisten we nog niet dat ze er nu zou zijn, en kijk haar hier nou eens liggen, zo tevreden, zo puur.

Twee deuren verder ga ik een kusje uitdelen aan onze zoon. Hij rekt zich uit in zijn slaap en laat een geluid horen dat nog het meeste lijkt op een grommende beer. De dekens zijn naar beneden getrapt en ik weet dat het geen zin heeft om ze over hem heen te leggen want over een paar tellen liggen ze weer van hem af. Maar ik doe het toch.

Een trap omhoog ligt ons grootste kleine meisje te slapen op haar nieuwe meidenkamer, die ze kreeg toen er plaats gemaakt moest worden voor haar kleine zusje. Wat voelt ze zich stoer dat ze helemaal alleen op zolder mag slapen. Haar rode krullen hangen naast het bed. Ik geef er een kus op. In haar slaap strekt ze haar arm even naar me uit en ze brabbelt iets onverstaanbaars.

Als ik naar beneden loop voel ik me gelukkig. Ubergelukkig. Mijn droom, mijn állergrootste droom sinds ik een klein meisje was, is uitgekomen. Een gezin met drie kinderen. Een gezin van vijf. Geen vierkant, maar een cirkel. Het bronzen beeld dat ik ooit van mijn vader kreeg prijkt nog steeds in onze woonkamer. Het is een gezin zoals dat van ons en het was altijd mijn toekomstideaal voor ‘ooit’. En ooit is nu mijn werkelijkheid.

Dankjewel liefste Nico dat je samen met mij mijn droom wilde aangaan en dat ik die droom samen met jou mag leven. Ik zou niets anders willen.

15 gedachtes over “De cirkel is rond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s