Kickstart voor een gezonder lijf: C9

Ik zal beginnen met eerlijk te bekennen dat ik ‘die C9 kuur’ totaal niet zag zitten.

Net twee dagen terug van bella Italia, met de lekkerste pizza’s, pasta’s en ijsjes nog vers in het geheugen, vond ik het idee van negen dagen op rantsoen niet echt aantrekkelijk. De monoloog die het opstandige kind in mij afstak, ging ongeveer zo:

“Ja, ik weet dat we het in Italië hebben afgesproken, maar hee, dat was toen en dit is nu. Ik hoef ook eigenlijk helemaal niet af te vallen dus waarom zou ik het doen? En ik heb nog een week vrij van mijn werk en moeten we dan echt juist nú dit gaan doen? Ik wil deze week gewoon leuke dingen doen zonder moeilijk gedoe over eten. Als we ergens onderweg willen lunchen, moet dat gewoon kunnen. Ik heb er echt geen zin i-hi-hin!”

Nico, die de kuur al eerder deed, liet me wijselijk uitrazen en wist me bijna te overreden met het argument dat het goed is om het samen te doen. Júist nu het nog vakantie was, zodat we elkaar konden steunen als het even lastig zou zijn. Het getal dat de weegschaal aangaf was vervolgens het laatste zetje dat ik nodig had. Niet schokkend, maar net een paar kilo boven mijn al jaren stabiele gewicht. Stiekem was ik ook wel benieuwd of ik door deze kuur wat meer energie zou krijgen, want dat kon ik wel gebruiken.

De knop ging dus om. En toen ging ik er ook vol voor. De eerste twee dagen waren qua hoeveelheid eten karig, maar het viel me mee hoe makkelijk ik dat kon verdragen. Liters water heb ik gedronken, wat goed helpt tegen het hongergevoel. En de komkommers waren na mijn supermarktbezoek tijdelijk niet meer verkrijgbaar. ’s Avonds aten we die beide dagen een salade met komkommer, bleekselderij en radijs. Dit zijn een aantal dingen die onbeperkt gegeten mogen worden. Voor een paar dagen prima te doen! De dagen erna mochten we een normale avondmaaltijd van 600 calorieën, waarvan ik dan ook elke calorie heb genoten.

Gedurende de kuur ging ik steeds ongeduldig bij mezelf te rade; voel ik me al energieker? Ik was er niet zeker van. Totdat Nico me erop wees dat ik elke avond zo lekker bezig was met mijn website. Verrek! Ja inderdaad, ik was elke avond tot middernacht bezig met van alles. Was het eerder niet zo dat ik soms het liefst met de kinderen tegelijk mijn bed indook? Voor mij een heel belangrijk signaal dat ik echt meer energie had. Ook was mijn standaard suikerdip rond de klok van 16:00 uur verdwenen! Sterker nog, ik heb nu nog steeds helemaal geen behoefte aan suiker. Kon je me eerder wakker maken voor chocola; nu word ik er niet warm of koud van.

En dit heeft het me ook opgeleverd:

 • Ik geniet veel meer van mijn eten en ben bewuster van elke hap die ik neem.
 • Ik heb een sterkere focus; laat me minder afleiden.
 • 2,5 kilo lichter waardoor ik weer op mijn vertrouwde, gezonde gewicht zit.
 • Ik ben me meer bewust van mijn eetgewoonten en eet niet meer zomaar alles dat ik lekker vind (en koop het ook niet meer ;-))
 • De kinderen gaan als vanzelf mee in ons nieuwe gezonde eetpatroon en vinden het prima!

Conclusie: ik ben blij dat ik mijn innerlijke rebel de mond heb weten te snoeren!

Wil jij dit nou ook? Een gezonder, fitter en lichter lijf? HIER bestel je jouw C9 pakket. Angela van Huenen regelt het dan voor je! Zij was tijdens onze kuur onze vraagbaak/receptenleverancier/motivator. Via haar Facebookpagina Feel Fit kun je contact met haar opnemen voor meer info.

Tenslotte nog een paar tips van mij voor jou:

 • Doe het –als het even kan- samen met je partner. Je kunt elkaar motiveren als het even lastig is, maar het zorgt ook voor een gevoel van verbondenheid omdat je echt samen aan een doel werkt. En je kunt elkaar na afloop alert houden op valkuilen.
 • Aloë vera is niet het nieuwe zomerdrankje van 2017, maar je kunt er ‘Joost’ (een soort aanmaak van product Forever) aan toevoegen, waardoor het beter smaakt.

Mijn C9 kuur is inmiddels ten einde. Ik ben een lichter mens, letterlijk en figuurlijk. De uitdaging is nu om dit nieuwe, gezonde eetpatroon vast te houden en weg te blijven van een nieuwe suikerverslaving. Heb jij gezonde recepten of tips om deze nieuwe leefwijze vast te houden? Deel ze hieronder!

7 gedachtes over “Kickstart voor een gezonder lijf: C9

 1. Ben nu even de boeman: hoe was het geweest als je dezelfde aantal calorieën en eetgewoonten had toegepast in plaats van een commerciel product…we zullen het nooit weten😉

  Like

  1. Hee Carl! Tja, dat zullen we inderdaad nooit weten:-)
   Wat ik wel weet is dat ik me echt stukken beter voel. En misschien zit het tussen de oren, maar ik voel me wel een stuk ‘schoner’.

   Like

 2. Fijn dat je je zo goed voelt Clau (en Nico natuurlijk ook)
  Het heeft mijn leven een heel stuk verbeterd en ben blij dat dat voor jou nu ook geldt.
  Sorry boeman Carl maar de aloe vera gel maakt je darmen schoon en zorgt voor een goede darmflora, de 9 dagen kuur is een hulpmiddel om slechte eetgewoontes af te leren en daarvoor andere voedingsmiddelen aan te wennen. Daardoor ga je je beter voelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s