Piece of cake

Afgelopen zaterdag vierden we de 5e verjaardag van onze dochter. Eerder schreef ik al eens dat ik helaas niet gezegend ben met een groot talent voor plannen. Wanneer het de kinderen aangaat, lukt het me vreemd genoeg een stuk beter, dus een paar weken geleden heb ik al aan mijn dochter gevraagd wat voor taart ze wilde voor haar verjaardagsfeestje. Ze wilde een my little pony taart met een regenboogzijkant. Rudolph van Veen zou er zijn hand niet voor omdraaien, maar ik zou waarschijnlijk al blij mogen zijn als mijn dochter überhaupt een my little pony op de taart zou herkennen. En dat ‘ie dan ook nog een beetje te eten zou zijn. Maar ik ging natuurlijk mijn uiterste best doen om dit voor haar te fixen.

De hele vrijdagavond had ik hiervoor geblokt in mijn agenda. Ik stond wel een beetje versteld van mezelf, zo goed als ik dit had voorbereid. Totdat er vrij last-minute een etentje tussenkwam op vrijdagavond. Heel gezellig en leuk hoor, maar dat wierp wel een probleempje op. Want om nou op zaterdagochtend nog de taart te maken met het risico dat het niet helemaal zou gaan zoals gepland (en dat risico was vrij reëel), nee, dat ging ik mezelf niet aandoen.

Het leek dus een goed idee om het maken van de taart uit te besteden. Logisch toch?! Nou, voor iemand die altijd alles zelf wil doen en vindt dat ze dat ook allemaal moet kunnen, was dat wel even een dingetje. Dus verschillende ideeën passeerden de revue. De taart toch al op donderdag maken? Nee, kon niet. Feestje verplaatsen naar zondag? Geen optie. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik me een hoop stress op de hals zou halen omdat ik nou eenmaal vond dat ik dit zelf moest doen. Maar daar had ik dit keer helemaal geen zin in. Iets met schade en schande… 😉 Ik heb dus een hulplijn ingeschakeld. En ik kan je zeggen: een dikke, vette aanrader! Hier, kijk zelf maar:

 

 

taart 2taart 3

De taart was zoals een taart voor een 5-jarig meisje moet zijn; roze, vrolijk en superlekker! Daarnaast heb ik een heel gezellig etentje gehad én ik ben zonder stress aan het verjaardagsfeestje begonnen… Het kan soms zo simpel zijn! Ik ben alleen een kei in het mezelf af en toe onnodig moeilijk maken. Dus wil iemand de volgende keer dat ik mezelf in allerlei bochten dreig te wringen, mij met deze blog om mijn oren slaan? Mijn dank alvast.

PS: Wil jij nou ook zo’n mooie taart? Bij Wen’s cakes moet je zijn!!

 

 

5 gedachtes over “Piece of cake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s