Geen zuivere koffie

Zaterdagavond, 20:00 uur. De kinderen liggen er nét in. Dat was weer een lekker productief dagje vandaag; de lamp boven de tafel opgehangen, een aantal accessoires gekocht en nog wat meer dingetjes van het ‘to-do-lijstje’ afgestreept. Ik zit tevreden op de wc en hoor de koffiebonen in het apparaat ratelen. Lekker, zo even samen een kop koffie drinken op de bank, met de voetjes op ons nieuwe vintage vloerkleed dat er sinds gisteren ligt.

De rust wordt wreed verstoord wanneer ik vanuit ons kleinste kamertje ineens een aantal krachttermen hoor die ik hier niet zal herhalen. Als ik vervolgens, na wat hollende voetstappen richting keuken, ook nog een klein stemmetje richting wc hoor zeggen ‘Sorry alvast’, weet ik genoeg. Hier is iets grondig mis.

Maar ach, dat viel best mee hoor. Toen ik de kamer binnenkwam, zag ik alleen maar dit:

IMG-20160702-WA0007

Een koffievlekje op ons nieuwe vloerkleed dat er welgeteld 24 uur lag. Nu zal je waarschijnlijk denken dat ik de volgende was die er een aantal krachttermen uitstootte. Maar nee. De blik op het gezicht van vriendlief was genoeg om mij te laten inzien dat dit niet het moment was voor een kritische opmerking. Dus na in gedachten tot ongeveer 128 te hebben geteld, kwam ik in actie. Oh, en na ‘Oma weet Raad’ op internet te hebben geraadpleegd natuurlijk. Als een echte ervaren poetsvrouw ging ik aan de slag met een sopje en een afwasborstel. Het vloerkleed ligt as we speak te drogen in de laatste zonnestralen van de dag. Het zal dus nog moeten blijken hoe groot de schade is. Ik denk dat het wel meevalt. Maar ach, betekent vintage niet tweedehands?!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s