Afzien en euforie in het Trappetjesbos

Zo. Dat waren er zeker wel een paar honderd, die calorieën die ik vanmorgen heb verbrand.

Ik ben vanmorgen voor het eerst naar bootcamp geweest, georganiseerd door 0317 Bootcamp in Wageningen. En dat was op zich al een behoorlijke uitdaging, aangezien ik me niet eens kan herinneren wanneer ik voor het laatst actief iets aan sport heb gedaan. Hoogste tijd dus. En aangezien Gerko van Amersfoort, een van de trainers en tevens vriend van mijn wederhelft, zo lief was om ons beiden een 10-rittenkaart te geven als welkomstcadeau in onze nieuwe woonplaats, was er geen enkel excuus meer om op de bank te blijven zitten. Dus. 9:00 uur vanmorgen. Drie vriendinnen en ik. Vol goede moed. Trappetjesbos in Wageningen, een toplocatie!

Samen met een behoorlijke groep mede-bootcampers gingen we aan het werk. Opvallend hoeveel mensen op dit tijdstip op zondagochtend aanwezig waren. Dat kan niet anders dan een goed teken zijn. Trappetje op, trappetje af. Nadat ik aanvankelijk dacht dat ik best goed mee kon komen, werd al snel duidelijk dat ik niet zo snel conclusies moet trekken… Na deze oefening stond ik al met de tong op de grond, terwijl het voor de meesten een ‘gewone’ warming up was, te merken aan de manier waarop ik aan alle kanten werd ingehaald. Vervolgens kwamen de squats, pushups en alle andere vrolijk klinkende oefeningen voorbij. Ik heb mijn uiterste best gedaan maar, man, man, wat was het voor mij zweten. Een stukje hardlopen hierna ging me verrassend goed af. Dat dit ook wel eens zou kunnen komen doordat we iets omlaag liepen, laat ik voor het vasthouden van het euforische gevoel daarover maar even achterwege.

Bij de uiteindelijke buikspieroefeningen werd mij duidelijk dat ik voorlopig zeker doorga met Bootcamp. Ik denk dat ik de 10 cm vanaf de grond nét heb gehaald. (En zien dat mijn buurvrouw, die 8 weken geleden bevallen is, met gemak 3 keer zo hoog kwam, hielp daar ook wel aan mee).Maar bovenal is bootcamp gewoon hartstikke leuk. Je bent lekker actief bezig, in de buitenlucht, je werkt aan een gezond en sterk lichaam en de begeleiding is bij 0317 Bootcamp top; lekker duidelijk en je wordt op een fijne manier aangemoedigd zonder dat het té is. Het fijne vind ik dat je alles helemaal op je eigen tempo mag doen. Móet doen, zelfs. En dat gevoel achteraf…. Als je klaar bent. Als je spieren zich mogen ontspannen. Als je voelt hoe goed je bezig bent geweest. HEER-LIJK.

Ik ga de komende tijd flink aan de bak om op een soort van acceptabel niveau te komen, maar het begin is er! Ik ga zeker komende week weer. Misschien zie ik jou dan ook?

PS: Op 6 juni start 0317 Bootcamp een nieuwe 30 dagen challenge. Gerko en Rijk van Holland (de andere trainer) begeleiden je dan 30 dagen lang naar een gezondere leefstijl, met daarbij o.a. aandacht voor voeding en bewegen. Dat betekent precies voor de zomer in shape… Hoe leuk is dat!? Dus. Wat is jouw reden om op die bank te blijven zitten?! 😉

Als bonus geef ik je nog een paar tips voor als je begint met bootcamp:

 • Neem veel water mee. En dan bedoel ik VEEL. Aan één Dopperfles had ik echt niet genoeg.
 • Als er tijdens de training gefilmd wordt voor een studieopdracht, zorg dan dat je niet een felroze jack aandoet als je niet zo wilt opvallen (omdat je bijvoorbeeld steeds achteraan loopt).
 • Afspreken om samen te gaan met een aantal vriendinnen is én gezellig, én je kunt elkaar motiveren om opnieuw te gaan.
 • Als je conditie nog niet al te best is, bewaar je gespreksstof dan voor ná de bootcamp. Bij mij ging dat in ieder geval niet samen.
 • Maak een voor- en nafoto om het resultaat van je inspanningen te kunnen zien.
20160529_100449
Onze ‘voor’foto. De ‘na’foto volgt over geruime tijd 😉

 

4 gedachtes over “Afzien en euforie in het Trappetjesbos

 1. Hoi (leuk, nog ’n blogger bij de groep! ;-)) Wat leuk en herkenbaar om te lezen en relax… Als ik zie hoe snel de vorderingen gaan (zelf ’n week of 6 verder). Succes en echt… Het wordt beter! Tot ’n keer live! Groetjes Laura

  Like

  1. Hoi Laura!
   Nou, dat biedt hoop… 😉 Fijn! Hoop dat ik over 6 weken hetzelfde kan zeggen.
   Heb natuurlijk ook even een kijkje genomen op jouw blog, leuk! Goed bezig hoor!
   Zie je vast wel een keer binnenkort!
   Groetjes, Claudia

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s