10 to-do’s voor een succesvolle verhuizing

De mensen die mij goed kennen zullen hard moeten lachen als ze deze blog lezen, vermoed ik. Hieronder volgt namelijk een lijstje van tien punten die je absoluut moet doen om op een efficiënte en succesvolle manier te kunnen verhuizen. En wat is daar dan zo grappig aan, hoor ik je denken. Nou, het feit dat deze blog geschreven wordt door zo ongeveer de grootste chaoot die ik zelf ken. Maar wél eentje die vooral leert door te doen, dus aangezien ik as we speak toevallig nét een verhuizing achter de rug heb, kan ik mezelf ervaringsdeskundige noemen.*

  1. Maak lijstjes van to-do’s. Je zorgt er zo voor dat het uit je hoofd gaat, en óp papier. Wel zo handig. Je vergeet niks en je kunt afstrepen. Wij gebruiken Google Keep, een erg handig systeem dat je kunt delen, dus we kunnen beiden in dezelfde lijstjes strepen en toevoegen (ook handig voor boodschappenlijstjes).
  2. Als je je spullen ergens hebt opgeslagen, zorg dan dat je ze eerst zorgvuldig bekijkt voordat je alle dozen weer linea recta op zolder zet. Vooral wanneer je al die spullen al die tijd níet hebt gemist. Want heb je ze dan wel echt zo hard nodig?
  3. Schakel op tijd hulptroepen in. Wij hebben weken van tevoren een excel bestandje rondgestuurd waarop ingetekend kon worden op verschillende momenten. Zowel voor klushulp als voor opvang van de kinderen.
  4. Maak je planning niet te strak. Zodat je niet de schilder al op de stoep hebt staan, omdat de stucadoor iets uitloopt… Bij wijze van spreken dan.
  5. Zet herinneringen in je digitale agenda. Zodat je op tijd dingen kunt betalen of regelen. Behoeft geen verdere uitleg. Lees: https://totnutoe.com/2016/03/22/50-tinten/
  6. Bij nieuwbouw: als je tuin nog niet is aangelegd, leg dan een paar GROTE matten bij de achterdeur. Tenzij je het fijn vindt om het zand in je bed terug te vinden.
  7. COM-MU-NI-CEER. Zorg dat er geen misverstanden ontstaan over waar bijvoorbeeld een gaasdeel in een schutting dient te komen.
  8. Het is bést handig om al in de winkel te checken of je alle benodigde onderdelen voor (bijvoorbeeld) een Ikeakast hebt.
  9. Wees erop voorbereid dat je nog wel een aantal weken, of misschien maanden, bezig bent met alle kleine klusjes en het inrichten van je huis. Plan je agenda dus niet te vol!
  10. Maak voor jezelf duidelijk waar je al je spullen bewaart. Dit voorkomt dat je bij de eerste zomerse dagen van het jaar noodgedwongen in je lange spijkerbroek loopt omdat je geen idéé hebt waar je korte broeken zijn gebleven.

Oja. En zorg dat je wat biertjes koud legt. Het draagt niet bij aan een succesvolle verhuizing, maar het is érg prettig om na een harde dag werken in je nieuwe huis te genieten van een welverdiend biertje.

*Sommige punten zijn niet daadwerkelijk toegepast… laten we het voortschrijdend inzicht noemen 😉

IMG-20160402-WA0003
Proost!

2 gedachtes over “10 to-do’s voor een succesvolle verhuizing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s