With a little help from de mevrouw van de Eijerkamp

Soms zijn er van die dingen waarvan je weet; ‘dat gaat gewoon niet gebeuren’. Dat is oké. Meestal dan. Als het tenminste om dingen gaat die niet van zo’n groot belang zijn dat het je levensgeluk in de weg staat.

Een ronde eettafel was het in dit geval. Over een paar weken krijgen wij de sleutel van ons nieuwe huis. We wilden graag een aantal nieuwe meubels en zo hebben wij de afgelopen weken menig uurtje doorgebracht in zo’n beetje alle meubelzaken in Gelderland. Een nieuwe eettafel stond ook op ons verlanglijstje. Het enige dingetje was dat die tafel er op mijn lijstje iets anders uitzag dan op die van mijn wederhelft. En waar wij allebei eigenlijk best heel goed zijn in compromissen sluiten, zagen wij hier toch wel een wiskundig vraagstuk in. Want een ronde tafel of een rechthoekige van minstens 2 meter; dat ligt toch best ver uit elkaar.

Maar hee, ik ben de beroerdste niet. En nee, mijn levensgeluk hangt er niet vanaf. Een rechte tafel zou het worden. Dit bracht ons op een zonnige zaterdag voor de zoveelste keer naar de Eijerkamp. Kinderen naar de bijbehorende indoorspeeltuin gebracht (i-de-aal!!) zodat wij op ons dooie gemak op zoek konden naar DE tafel.

Alle, werkelijk álle tafels hebben we gezien. En de Eijerkamp is groot, hoor. En toch was er geen één die volledig aan onze wensen voldeed. Dat wil zeggen; tegelijkertijd. Want als ík een tafel fantastisch vond, was ik daar de enige van ons tweeën in. En vice versa.

We waren al bijna op weg naar buiten toen ze daar ineens was. De redster in nood. Die fijne, vriendelijke verkoopster bij de Eijerkamp met een enórm deskundige kijk op het geheel. Want na één blik op de plattegrond van onze woonkamer zei ze de historische woorden:

‘En een ronde tafel dan? Ik denk dat dat gezien de vele rechte vormen in jullie woonkamer heel mooi breekt. Hebben jullie die tafel daar gezien?’

Nou, en óf ik die gezien had! Dat was ‘m. De tafel waar ik blij van werd. Mooi hout, stoere look. De tafel waar ik ons al aan zag zitten. Etend met zijn viertjes. Borrelend met vrienden. Maar ook de tafel die bij vriendlief bij het langslopen alleen de volgende reactie ontlokte: ‘Hmm’.

Vraag me niet hoe ze het deed, maar over een paar weken wordt deze geweldige tafel in ons nieuwe huis bezorgd. Mij rest alleen te zeggen; Dankuwel, mevrouw van de Eijerkamp! U bent écht goed!

tafel
Dit is ‘m!

8 gedachtes over “With a little help from de mevrouw van de Eijerkamp

  1. Ja het lampje brandt hoor… Bij mij wel 😉
   En nu je het er toch over hebt, binnenkort maar vast eens over een carnavalsoutfit brainstormen?!?
   Het is tenslotte toch al over een maandje of 11, 12?

   Like

   1. Lijkt me heel goed plan! komt die tafel meteen goed van pas :-)!
    Heel veel plezier/succes vrijdag, ben erg benieuwd!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s